tiistai 2. marraskuuta 2010

Seeds of Hope


 
Tänään vierailimme suurella porukalla Seeds of Hope -lastenkodissa kylässä nimeltä Dalung. Olin todella positiivisesti yllättynyt lasten melko hyvistä ja kotoisista asuintiloista, sillä jotenkin odotin pahinta. Koti oli siisti ja suhteellisen tilava, vaikka tilanteesta riippuen 2-4 lasta jakavatkin yhden vuoteen.

Tällä hetkellä lastenkodissa asuu lähes 70 lasta ja nuorta. Nuorimmainen osaa hädin tuskin kävellä, ja vanhin lopettelee juuri opintojaan yliopistossa. Lastenkoti ei siis potkaise teini-iän saavuttaneita nuoria ulos, vaan tarjoaa heille majapaikan ja ruoan, kunnes heidän koulunsa on ohitse. Vanhimmat joutuvat vastineeksi osallistumaan lastenkodin ylläpitämiseen, kuten ruuanlaittoon ja nuorimpien asukkaiden hoitamiseen.

Kodissa asuvat lapset eivät kaikki ole Balilaisia, vaan heitä tulee ympäri Indonesiaa: osa on kotoisin esimerkiksi Sulawesilta ja Sumatralta. Yllättävää lasten taustoissa on se, että monilla heistä on yhä ja edelleen vanhemmat, jotka ovat pitovaikeuksien (lähinnä taloudellisten) vuoksi joutuneet luopumaan lapsestaan. Osa lapsista palaa vanhemmiten perheensä luokse, mutta mitään takeita näin onnellisesta lopusta ei valitettavasti ole :/

Vaikka osa lapsista oli orpoja, osa hylättyjä jne, kodin hengestä huokui suuri määrä rakkautta. Lapset ja nuoret näyttivät tulevan hyvin toimeen keskenään ja ilmapiiri oli iloinen :) Vierailun aikana saimme leikkiä lasten kanssa sekä nähdä heidän esittämiään erilaisia musiikki- ja tanssiesityksiä. Vähemmästäkin tuli tippa linssiin, niin liikuttavia ja ihania nämä esitykset olivat :)

Ennen kotiinlähtöä osa meistä lahoitti kodille leluja, käyttämättömiä vaatteita ja rahaa. Tämänkaltaiset lahjoitukset ovat kuulemma aina tervetulleita, ja saimmekin kuulla kiitoksia useaan kertaan. Päivästä jäi kaikin puolin hyvä fiilis :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti