torstai 2. joulukuuta 2010

Tulamben & USS Liberty Wreck

Viime sunnuntaina lähdimme Michaelin opastuksella sukellusretkelle Tulambeniin USS Liberty -hylylle. Hintaa kahdelle sukellukselle varusteineen ja kuljetuksineen kertyi noin 50 e/hlö, ei paha :) Etenkin, kun hintaan sisältyi myös valokuvat ja videot sukellukselta.

Hylky oli todellakin näkemisen arvoinen! Se sijaitse aivan rannan tuntumassa, joten sukelluksille lähdimme yksinkertaisesti kävelemällä varusteet päällä veteen. Muutaman metrin sukeltamisen jälkeen eteemme avautui todella kaunis näky koralleineen ja kymmenine värikkäine kaloineen :) Täällä näimme ensimmäisen kerran myös pehmeää korallia, sillä aikaisimmilla sukellus- ja snorklauspaikoilla olemme törmänneet ainoastaan kovaan koralliin.

Sukellukset Tulambenissa olivat erilaisia myös siinä suhteessa, että veden alla törmäsimme moniin muihin sukeltajiin sekä vapaasukeltajiin. Osa hylystä oli nimittäin niin matalalla, että snorklaajat kävivät välillä veden alla ihan nenämme edessä :)

Vedenalaisista bongauksista merkittävimmät olivat reilun metrin mittainen Barracuda (tuli ihan viereemme!), Grouperfish ja ainakin muutaman sadan yksilön lauma Jack -kaloja. Kyseisten yksilöiden virallinen nimi ei ole täysin selvillä, mutta ainakin paikalliset kutsuvat niitä Jackeiksi. Ne muistuttavat paljon tonnikalaa, mutta ovat paljon pienempiä. Näin suuren kalalauman läpi uiminen oli kieltämättä uskomaton kokemus!

---

Huomenna lähdemme Anssin kanssa kohti Australiaa ja Perthiä :) Uusi maanosa valloitettavana siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti