tiistai 28. joulukuuta 2010

Joulu

Pakko myöntää, että joulutunnelma täällä tropiikissa ei ole ollut kummoinen. Muutamissa isoimmissa ostoskeskuksissa ja osassa ravintoloista saattoi nähdä joulukoristeita ja kuulla joulumusiikkia, mutta muutoin elämä on ollut täällä täysin normaalia. Siitä huolimatta meillä oli kiva joulu :)


---

Jouluaatto valkeni aurinkoisena ja kuumana, joten vietimme alkupäivän rannalla isossa porukassa. Päivä olisi ollut muuten täydellinen, mutta itselleni iski pieni Balibelly, itse asiassa ensimmäistä kertaa koko Bali-aikana. Ongelma ei tosin ollut suuri, kärsin nimittäin ainoastaan pienestä mahakivusta.

Iltaan mennessä olo oli jo paljon parempi ja suuntasimme seitsemän hengen porukalla kohti Ultimo -ravintolaa, joka sijaitsee Oberoi -kadulla. Meillä ei ollut etukäteen pöytävarausta, mutta olimme paikalla puoli seitsemältä ja onneksemme saimme pöydän. Ehtona tosin oli, että meidän tuli poistua puoli yhdeksältä, josta eteenpäin kyseinen pöytä oli varattu.

Jouluillallisemme oli todella hyvä, tosin koko pöytäseurue minua ja Saskiaa lukuun ottamatta joutui pettymään annoskokoonsa. He kun tilasivat joulukalkkuna-annoksen, joka osoittautui niin pieneksi, että Paul päätyi sen syötyään tilaamaan vielä toisen aterian! :D Heh heh.

Pienistä annoksista ja ruuhkaisesta ravintolasta huolimatta illallinen oli todella mukava ja herkullinen. Syötyämme kokoonnuimme vielä Saskian ynnä kumppaneiden villalle istumaan iltaa muutaman siiderin ääressä ja - luonnollisesti - maailmaa parantaen :) Edes Saskia, joka on henkeen ja vereen jouluihminen, ei valuttanut kyyneleitä ja ilta oli kaikin puolin onnistunut!

---

SIIDERIVINKKI!

Täällä Balilla on todella vähän mitään oikeasti hyvää alkoholijuomaa henkilöille, jotka eivät juo kaljaa ja jotka eivät pidä Arak -drinkeistä. Kaupasta saa Smirnoff Icea ja Mix Max -juomia (vastaavia kuin esim. Bacardi Breezer, mutta huomattavasti makeampia!), mutta mikään näistä ei ole minun makuuni. Sen sijaan joissakin baareissa tarjoiltava Bali Cider (omenan makuinen) on hyvää! Suomessa en pidä omenasiidereistä yhtään, mutta tämä kelpaa.

Bali Cidereita voi ostaa Poppies II:lta löytyvästä Bagus Barista ihan kotiin tuotavaksi. Kunhan marssii baaritiskille, ja pyytää :) Hinta on n. 20 000 IDR/plo. Erään Bali-forumin mukaan kyseisen baarin lähellä on myös kauppa, josta näitä herkkusiidereitä saa, mutta emme ole toistaiseksi löytäneet sitä.

Bali Cidereita tarjoillaan ainakin Bagus Barissa ja Reunion Barissa. Jälkimmäisessä tarjoillaan todistetusti myös Bali Coolereita, jotka ovat melko makeita mix-juomia, sekä Bali Nutseja! :D (Bali-pähkinöitä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti