lauantai 4. syyskuuta 2010

Yliopiston orientaatiot ja Ice Breaking Party

Opiskelu Balilla starttasi 1.9. aamu yhdeksältä. Kaikki kansainväliset opiskelijat kokoontuivat Udayana Universityn ylimmässä kerroksessa sijaitsevaan isoon saliin, jota kutsuttiinkin myöhemmin Balilaiseksi saunaksi. Tila oli nimittäin täynnä ihmisiä ja ilmastoimaton!

Tilaisuudessa saimme kuunnella balilaista musiikkia ja katsoa pari tanssiesitystä sen tahdissa. Pidin esityksistä kovasti, sillä ne olivat jotain täysin erilaista aikaisempiin kokemuksiin verrattuna. Balilaiseen tanssiin kuuluu muun muassa se, että myös sormenpäitä ja silmiä liikutellaan musiikin tahdissa.

Orientaatioiden yhteydessä saimme viimein tietää lopullisen lukujärjestyksemme. Aikaisemmista vuosista poiketen meillä on nyt kuusi kurssia, joista ainakin viisi on valittava. Uutena tulokkaana on Indonesian kirjallisuus -kurssi, tosin se ei näyttänyt vielä saavan kovinkaan suurta kannatusta... Muita kursseja ovat

- Indonesian Language (Bahasa Indonesia)
- International Tourism Management
- The Indonesian History, Ethonology, Culture and Customs
- Busines Law and Legal Tradition on Trade and Investment sekä
- Economy and Business of South East Asia

Jokainen kurssi on noin kolme Indonesian krediittiä, joka vastaa noin viittä ECTS-pistettä. Ainakin oma yliopistoni suostuu myöntämään jokaisesta kurssista tuon viisi opintopistettä, mutta eroja eri korkeakoulujen käytäntöjen välillä saattaa esiintyä.

Orientaatiot kestivät kaksi päivää, ja viikon päätteeksi perjantaina AE järjesti meille tervetulojuhlat Rio Bar & Grill -ravintolassa. Kyseisessä paikassa on kuulemani mukaan suomalainen kokki, joten paikasta saa myös perinteisen perunamuusi + lihapullat -annoksen :) Bileet sujuivat mukavasti ja suurin osa lähti jatkoille 61 Legian -yökerhoon (tunnetaan myös Sky Garden -nimellä). Tämä paikka palveli kaikkia bilettäjiä loistavasti useilla eri tarjouksilla ja musiikkivalikoimilla. Baarissa nähtiin myös mahtava tulishow sekä muita erilaisia tanssi- ja akrobatiaesityksiä.

 
Nyt ns. krapulapäivänä on onneksi pilvistä ja hiukan viileampi ilma, joten ei haittaa, vaikka koko päivä kuluisi löhöämiseen ja edellisillasta selviämiseen ;) Löhöilyä täällä auttaa lukuisat home delivery -mahdollisuudet, joita olemmekin käyttäneet jo pariin otteeseen. Lähellämme sijaitseva Warung Global Bali toimitti meille tänään suhteellisen maittavat burgerit omalle kotisohvalle! Nam.


--
Buukattiin muuten tänään PADI Open Water Diver -kurssi :) Tarkoitus olisi aloittaa Blue Paradise Dive Centerin tarjoama kolmen päivän kurssi ensi torstaina. Samalla kurssilla voi olla 8 henkilöä, joten pari tuttavaamme saattavat innostua mukaan. AE:n opiskelijat saavat kyseisestä paikasta alennusta, jolloin hinta on joko 280 USD (ensimmäiset sukellukset altaassa) tai 310 USD (ensimmäisetkin sukellukset merellä). Kurssi taitaa jännittää sen verran, että aloitamme altaassa.. Tosin, jos osallistujia tulee muitakin, voi suunnitelmat vielä muuttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti