lauantai 18. syyskuuta 2010

Luentomuutoksia ja nettiongelmia

Vähän pakkaa ottamaan päähän, kun luentoaikatauluihin tuntuu tulevan muutoksia lähes joka päivä... ARGH! Joskus muutokset ovat mukavia (muun muassa viime keskiviikkona päivä lyheni neljästä tunnista kahteen tuntiin), mutta esimerkiksi ensi tiistain neljän tunnin päivä muuttui yhdeksän tunnin päiväksi. Tuolloin joudumme istua koululla klo 8.20-17.30. Välissä tunnin ruokatauko, ja viimeiset neljä tuntia vietämme taas ah-niin-ihanassa ilmastoimattomassa salissa. Jipii! Lisäksi meillä piti olla ensiviikolla koulua vain ma-ke, jonka kunniaksi varasimme lentoliput Singaporeen (23.-26.9.), mutta nytpä onkin niin, että perjantaina on koulua. No, eipä olla ainoita, jotka viettävät kyseisen koulupäivän reissussa.

Tässä sitä sitten odotellaan mielenkiinnolla, että miten paljon tulevaisuudessa menetetään noita pitkiä lomia. Suurella osalla on tarkoituksena reissata paljon vaihdon aikana, joten suunnitelmat saattavat mennä uusiksi, mikäli luentomuutokset jatkuvat. Luennoilla on täällä 75 % läsnäolopakko, joten ihan mahdottomasti ei voi lintsata. En sitten tiedä, miten tarkkoja tuon poissaolomäärän kanssa ollaan, mutta ainakin toistaiseksi monet luennoijat ovat monesti huomauttaneet, että mikäli poissaolokiintiö ylittyy, ei ole oikeutta osallistua loppukokeisiin.

Mutta jospa sitä siirryttäisiin hiukan mukavempiin asioihin :)

Maanantaina kävimme siis päiväretkellä Ubudissa, Monkey forestissa, Tekenungan -vesiputouksilla sekä Tanah Lot -temppelissä. Aivan mahtava reissu! Menomatkalla poikkesimme katsomaan Balilaista Barong -tanssia, joka oli eräänlainen sekoitus tanssia ja näyttelemistä. Esitys kesti tunnin ja maksoi 80 000 IDR. Ubudissa poikkesimme Monkey forestissa (20 000 IDR) sekä riisiterasseilla, ja täytyy sanoa, ettei maailmassa varmaan ihan joka kolkassa ole niin kauniita näkymiä :) Apinametsä oli ihanan rehevä ja sammaleinen, eikä siellä nimensä mukaisesti ollut pulaa apinoista. Nämä veijarit ovat kuulemma nokkelia sieppaamaan esimerkiksi silmälasit päästä, joten kannattaa siellä vieraillessaan käyttää piilolinssejä. Myös laukusta, kamerasta ym kannattaa pitää hyvä huoli.

Tanah Lot -temppeli oli todellakin näkemisen arvoinen. Emme vierailleet temppelissä sisällä, mutta näkymät ulkopuoleltakin olivat upeat. Toisaalta tunnelmaa pilasi hiukan se, että osuimme paikalle laskuveden aikaan ja temppeli oli suuren turistisakin ympäröimä. Normaalisti temppeliä ympäröi vesi, eikä sinne pääse ainakaan kuivin jaloin :)

--

Keskiviikkona lähdimme parin tunnin koulupäivämme jälkeen porukalla Seminyak beachille, jossa vietimmekin sitten lähes koko päivän aina puoli kuuteen saakka. Päivän saldo: surffauskokeilu (lauta 50 000 IDR/h) Annan kanssa, surffilaudan evien tekemä viilto reidessä (ei paha), pari mustelmaa, jäykät niskat ja hemmetin hauska kokemus! Pakko kokeilla uudelleen :) Vältyimme onneksi palaneelta iholta, joten hyvä me!





 
--

Villallamme on väliaikaisesti netti poikki. Teknikko on kuulemma sairaslomalla ylihuomiseen saakka, joten sitä ennen ei saada toimimaan. Käytämme siis joko ravintoloiden tarjomia langattomia yhteyksiä tai Bali Cyber Cafe -nettikahvilaa. On se kumma, miten paljon ihminen on riippuvainen netistä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti