sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Opiskelua ja sukelluksia

(pahoittelen tekstin huimaa pituutta)

Ensimmäinen viikko yliopistolla sekä sukelluskurssi ovat nyt takana. Luennoista voin sanoa sen verran, että niistä selviytyy ihmeen hyvin, kunhan ilmastointi on päällä! Maanantaina aloittaessamme se ei toiminut ilmeisesti aikaisemman sähkökatkoksen johdosta, joten jouduimme hikoilemaan pienissä luokkahuoneissa useamman tunnin. Kun ilmastointi sitten vihdoin alkoi toimia, ero oli huomattava!

Opetuksen taso on täällä vähän jakanut mielipiteitä: joidenkin mielestä se on ihan ok, joidenkin mielestä taas erittäin alhaista. Itse en oikein osaa muodostaa asiasta kunnollista mielipidettä, sillä luennot, jotka meillä on tähän mennessä ollut, ovat olleet lähinnä pelkkää johdantoa aiheeseen. Ainakin oman kokemukseni perusteella kaikki kurssit (myös Suomessa) alkavat näin. Toisaalta omat odotukseni eivät ehkä olleet yhtä korkealla kuin muiden.

Mitä tulee ennakko-odotuksiini luennoitsijoiden aksentista ja kielitaidosta, olen erittäin yllättynyt. Aikaisempien kertomusten perusteella oletin, että välillä puheesta on vaikea saada selvää aksentin takia tai kielitaito on muuten erittäin huonoa. Ainakaan minulla ei ole tämän suhteen ollut ongelmia. Eipä tuo puhe välttämättä ole kieliopillisesti täysin oikein, mutta mielestäni vieraan kielen osaamisessa tärkeintä on, että osaa kertoa asiansa, tulee ymmärretyksi ja ymmärtää.

Pieni vinkki tuleville opiskelijoille: kantakaa aina mukana omaa vessapaperirullaa! Yliopiston vessoissa sitä on saatavilla erittäin harvoin. Lisäksi niissä on käytössä mielenkiintoinen huuhtelumenetelmä: vesi vedetään kaatamalla pönttöön vettä kauhalla :) hehheh…

--
Torstaina oli sitten aika aloittaa PADI Open Water Diver -kurssi saksalaisen Michaelin opastuksella. Ensimmäisenä päivänä kävimme läpi teoriaa, opettelimme kokoamaan ja purkamaan varusteet sekä sukeltelimme hiukan läheisessä harjoitteluun tarkoitetussa altaassa. Veden alla suoritettaviin harjoituksiimme kuului muun muassa

- Regulaattorin kautta hengittäminen
- Regulaattorin ottaminen pois suusta ja sen takaisin asettaminen
- Maskin ottaminen pois ja laittaminen takaisin, maskin tyhjentäminen
- BCD-liivin ottaminen pois ja pukeminen takaisin päälle
- Painovyön ottaminen pois ja pukeminen takaisin päälle
- Korvien paineen tasaaminen
- Parihengitys yhdellä regulaattorilla, parihengitys kahdella regulaattorilla (jotka molemmat kiinni samassa säiliössä)

Perjantaina pääsimme kokemaan ensimmäiset varsinaiset sukelluksemme meressä. Matkasimme kohti Padang Baita, josta siirryimme erikoisen näköisellä pikkuveneellä erään kauniin laguunin keskelle. Syvyyttä kyseisellä kohdalla oli noin neljä metriä, ja päästyämme pohjaan jatkoimme sivummalle aina 12 metrin syvyyteen saakka. Näimme uskomattoman kauniita koralleja, monia erivärisiä ja erilaisia kaloja sekä meritähtiä. Anssi näki myös pari merikilpikonnaa :) Lauantaina näimme korallien ja kalojen lisäksi myös vanhan hylyn.

Kurssin jälkeiset tunnelmat ovat mahtavat 8) Jännitin kuollakseni ensimmäisiä merisukelluksia, sillä jostain syystä uskoin, etteivät korvani antaisi periksi tuota syvyyksiin painumista. Loppujen lopuksi Anssilla oli enemmän ongelmia korvien kanssa, tosin nekään eivät olleet ylitsepääsemättömiä. Tarpeeksi hidas laskeutuminen ja paineen tasaus rauhassa ja rennosti tekivät tehtävänsä, ja saavutimme molemmat Open Water Diverin 18 metrin syvyysrajan :)
Iloksemme Michael harrastaa myös vedenalaista kuvausta, joten saimme reissusta muistoksi muutamia valokuvia:)

--
Vuokrattiin muuten huomiseksi auto ja kuski koko päiväksi (08.00-17.00) 800 000 IDR:n hintaan. Tarkoitus olisi lähteä vähän kiertelemään nähtävyyksiä :) Kuski pysähtyy minne vain haluamme, joten antaa huomisen näyttää, mihin päädytään! Kuski + auto on myös mahdollista saada halvemmalla, mutta mietitään sitä sitten myöhemmin.. Eipä tuo 800 000 IDR eurooppalaiselle ole paha summa, varsinkin, kun meitä on neljä maksajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti