maanantai 27. syyskuuta 2010

Singapore

Singapore koettu kaikessa pienuudessaan! Koko neljän päivän vierailun ajan saimme nauttia intialaisesta vieraanvaraisuudesta ystävämme Sanjayn ja hänen perheensä luona. Asunto oli iso ja hyvällä paikalla: lähellä keskustaa ja vastapäätä Ikeaa. Pitihän siellä tietenkin käydä lihapullat + puolukkahillo -annoksella ;)
Nyt on siis mahdutettava koko Singapore yhteen kirjoitukseen, joten vetäkää syvään henkeä ja ottakaa hyvä asento ennen kuin alatte lukemaan.

---

Saavuimme Singaporeen torstaina (23.9.) ja lentokentältä tultuamme lähdimmekin pian noutamaan kauan kaipaamamme kameraa Singaporen Olympuksen huollosta. Jälleennäkemisen ilo oli sanoinkuvaamaton! Muutoin ilta kului rentoutuessa ja Sanjayn perheen kanssa rupatellessa.

Perjantaina lähdimme kiertelemään Jurong -lintupuistoon ja Singaporen eläintarhaan (pääsyliput yhteensä 36 S$ / hlö). Molemmat paikat olivat näkemisen arvoisia, mikäli värikkäät linnut, kiehtovat eläimet ja kauniit maisemat kiinnostavat. Puistoista pääsimme jatkamaan suoraan F1-harjoitusajoihin, jonne Sanjay oli saanut hommattua ylimääräiset liput meitä varten. En ole mikään suuri formulafani, mutta kokemus oli kieltämättä mielenkiintoinen. Kävipä vielä niin sopivasti, että näimme Missy Elliotin keikan harjoitusajojen välissä :)


Jurong Bird Park

Singapore Zoo

Singapore F1

---

Lauantai kului pitkälti Sentosa -elämyspuistossa, jonka alueelle mahtui kaikkea aina museoista 3D -teattereihin, hiekkarantoihin ja näköalatorneihin. Alueelta löytyi myös Universal Studios, mutta siellä emme sen hintavuuden vuoksi vierailleet. Sisäänpääsy itse Sentosan alueelle oli lähes ilmainen (3 S$), mutta lähes jokaisesta aktiviteetista täytyi maksaa erikseen. Ostimme neljän nähtävyyden paketin (32 S$): Images of Singapore (museo), The Merlion ("kalaleijona" -patsas, näkötorni), Tiger Sky Tower (pyörivä näkötorni) sekä Sentosa CineBlast (3D-teatteri). Lisäksi maksoimme vielä erikseen vierailusta Sentosa Underwater World -akvaarioon (23 S$).

Sentosan jälkeen jatkoimme kaupungille hiukan kiertelemään. Vierailimme mm. Clarke Quay -alueella, joka on tunnettu lukuisista ravintoloista, illanviettopaikoista sekä melko hyvistä ostosmahdollisuuksista. Paikalla oli myös mahdollista kokeilla G-Max Reverse Bungyta eli niin sanottua käänteistä benji -hyppyä. Tämä tapahtui siten, että osallistujat sidottiin tiukasti valjaisiin eräänlaisen metallisen kehikon sisälle, joka sitten "ammuttiin" maasta ylospäin. Pitihän sitä tietenkin käydä kokeilemassa, erityisesti kun opiskelijat saivat sen huikeaan 32 S$ hintaan ;) (Norm. 45 S$). Vähältä tosin piti, etten päässyt mukaan, sillä Anssi nössöili (ei suostunut mukaan vaikka tarjouduin maksajaksi) ja minimi osallistujamäärä oli kaksi henkilöä. Pääsin kuitenkin lopulta kahden intialaisen pojan seuraksi. Kokemus oli hauska, tosin tunnelma hiukan tylsä tuntemattomassa seurassa. Kaveriporukassa varmasti erittäin kiva, erityisesti kun "hypystä" oli mahdollista ostaa jälkikäteen video :) (Hinnasta en osaa sanoa, jäi minulta ostamatta).

Clarke Quayn lähettyvillä kävimme vielä kävelemässä kauniissa Fort Canning -puistossa ja kahlasimme läpi pari ostoskeskusta. Mitään ylimääräisiä ostoksia ei kuitenkaan budjettimatkailijoille tarttunut käteen :)

Sentosa

Clarke Quay

G-Max (Reverse Bungy)

GX-5 (Xtreme Swing)

---

Sunnuntai-aamupäivällä kävimme vielä West Coast -puistossa ennen lounasta (Intialaista Chicken currya, nami!) ja lentokentälle lähtöä. Singaporen lentokentältä kannattaa muuten ostaa alkoholia, mikäli sitä halajaa. Balilla esimerkiksi viinipullojen hinnat huitelevat 20 euron paikkeilla, ainoastaan kalja ja tietyt mix -juomat ovat edullisia. Singaporen taxfreessa alkoholi oli aavistuksen verran Suomen hintoja edullisempaa.

Kotiin villalle pääsimme illalla vähän puoli yhdeksän jälkeen noin 1,5 tuntia kentälle laskeutumisen jälkeen.

---

Singapore oli kokonaisuudessaan erittäin siisti ja hieno kaupunki. Roskaa ei näkynyt missään, rakennusten seinät kiilsivät tuoreesta maalista ja graffiteja ym. töherryksiä ei näkynyt missään. Roskaamisesta saa ankarat sakot (500 S$), joten kannattaa olla varovainen sen suhteen. Siisteydessään ja toimivuudessaan kaupunki oli melko kotoisan oloinen (Baliin verrattuna!), mutta toisaalta sen yltiöpäinen siisteys ja järjestelmällisyys olivat omalla tavallaan ahdistavia. KAIKKI Singaporessa on ihmisten tekemää: yksikään puisto, vesiputous tai muu "luonnonnähtävyys" ei ole siellä luonnostaan. Jopa hiekkarantojen hiekka on tuotu jostain muualta. Puistojen kasveista ja nurmikoista ei aina osannut sanoa, ovatko ne aitoja vai eivät, niin tarkoin muotoiltuja ja ajettuja ne olivat. Itselleni tuli tästä tunne, että olemme vierailulla jossakin kuuhun rakennetussa siirtoyhdyskunnassa :)

Tästä huolimatta suosittelen vierailemaan kyseisessä maassa. Clarke Quaylla on ilmeisesti kova meno iltaisin, joten ainakin bilehileille riittää tekemistä! Singapore on myös hyvä lapsiperheille nähtävyyksiensä puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti