tiistai 12. lokakuuta 2010

Lovina

Viikonlopun reissu Lovinaan oli enemmän kuin onnistunut, tosin menomatkalla saimme vuoristossa niskaamme kunnon sateen. Olimme vieläpä unohtaneet pitkähihaiset kotiin, joten pääsi hiukan vilu yllättämään. Onneksi meillä oli sentään sadeviitat mukana! Viitat ovat osoittautuneet erittäin hydyllisiksi ostoksiksi, sillä sääolot muuttuvat joskus todella nopeasti: vaikka lähtiessä paistaisi aurinko, parin tunnin päästä saattaa sataa vettä kaatamalla.

Matkaan kului skootterilla noin kolme tuntia. Lovinaan saavuttuamme saimme kokea suoramarkkinointia sanan varsinaisessa merkityksessä: tiellä ajaessamme viereemme saattoi ajaa paikallinen skootterikuski ja tarjota vauhdista käyntikortteja ja majoitusvaihtoehtoja :)

Jouduimme kiertelemään majoitusvaihtoehtoja jonkun aikaa ennen sopivan paikan löytymistä. Lopulta valitsimme Mega Ayu Homestayn, josta pulitimme 30 000 IDR/yö/hlö. Tähän hintaan saimme kohtalaisessa kunnossa olevan huoneen, tuulettimen, kylpyhuoneen sekä aamupalan. Homestayn omistaja oli vanhahko australialainen mies, joka keräili erilaisia taide-esineitä ympäri Aasiaa, lähinnä Indonesiasta. Esineet olivat kaikki myytävänä hotellin päädyssä sijaitsevassa galleriassa. Oli mahtavaa kuunnella hänen yksityiskohtaisia kertomuksiaan eri esineistä :)


---

Lauantaina olimme jo aamu kuudelta Lovinan rannassa työntämässä venettä vesille, sillä aikomus oli lähteä kuskimme kanssa katsomaan rannan lähettyville tulevia delfiinejä. Mahtavaa tässä retkessä oli se, että näimme kymmenttäin delfiineitä aivan veneemme vieressä, ja muutama kyseisistä veijareista päätyi jopa esittelemään hyppytaitojaan :) Hiukan tunnelmaa latistavaa retkessä sen sijaan oli se, että ympärillämme seilasi noin 30 muuta venettä. Kun delfiinit nousivat pintaan suunnassa X, veneet kääntyivät niitä kohti vikkelästi. Tällainen "jahtaaminen" oli melkolailla ikävää. Toisaalta, miksi delfiinit palaisivat paikalle yhä uudelleen ja uudelleen, mikäli tämä jahtaaminen olisi niistä häiritsevää? Asiasta on monia mielipiteitä myös paikallisten keskuudessa.


Aamuisen retken jälkeen kävimme majapaikassamme aamupalalla ja palasimme takaisin venerantaan. Seuraavana ohjelmaan kuului snorklaus Lovinan rannan lähellä sijaitsevalla riutalla. Aurinko paistoi, vesi oli kirkasta, korallit ja kalat värikkäitä ja mikä parasta: vedenkestävä kameramme oli mukana matkassa! ;)

Delfiiniretkestä ja snorklauksesta maksoimme yhteensä 120 000 IDR/hlö, vaikka halvemmallakin olisi varmasti löytynyt. Mikäli olisimme jatkaneet snorklaamaan suoraan delfiiniretkeltä, hinta olisi ollut 100 000 IDR. Toisaalta hintaan kuului myös aamukahvi/tee ja muutama pisang goreng (paistettu banaani) pikkuveneessä auringon noustessa, joten eipä tuo nyt niin kallista ollut :) Myös snorklausvarusteet sisältyivät hintaan.

 
Kun kotiuduimme merellisiltä retkiltämme, lähdimme kohti Singsing -putouksia, Buddhalaista Brahmavihara Araman -temppeliä ja Banjarin kuumia lähteitä. Singsingeillä pääsimme virkistävän viileään savivesikylpyyn, joka tekee kuulemma hyvää iholle. Myös Banjarin kuumien lähteiden "tuliperäinen" ja rikkipitoinen vesi on hyväksi iholle :)

Banjar Hot Springs


Kaikki edellä mainituista olivat mielestäni näkemisen ja kokemisen arvoisia.


---

Sunnuntaina lähdimme jälleen kohti kotia ja Kerobokania. Matkan varrella poikkesimme Gitgit -putouksilla ja Ulun Danu Beratan -temppelillä. Gitgit on yksi Balin kuuluisimmista ja kauneimmista vesiputouksista, ja ehdottomasti näkemisen arvoinen. Ehkä se olen vain minä, mutta jotenkin nuo putoukset vain ovat niin lumoavia :)

Gitgit
 
Ulun Danu Beratan oli valitettavasti remontin alla, joten kovin kuvauksellinen se ei sillä hetkellä ollut. Toisaalta sen ympärillä oleva puutarha ja usvan peittämä järvi oli kaunista katseltavaa. Balilla tuota kauneutta siis riittää, kunhan lähtee Kutan kaltaisten turistialueiden ulkopuolelle :)

Ulun Danu Beratan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti