torstai 7. lokakuuta 2010

Kuulumisia

Tässä taas hiukan kuluneen viikon kuulumisia, tosin mikään hiljattain koetusta ei vedä vertoja makuuhuoneen käärmeelle :)

---

Keskiviikkona vietimme kolmen tunnin taukomme yliopiston kanttiinissa, jossa söimme lounaan sekä pelasimme muutaman erän Skip-Boa. Kyseinen peli herättää suurta mielenkiintoa paikallisissa, jotka seurasivatkin peliämme melko tarkkaavaisesti. Ilmeisesti korttipelit eivät ole täällä kovin yleisiä, sillä minun ja Annan korttipakan sekoittaminen oli heille jokseenkin suuri taidonnäyte, jota hekin halusivat heti kokeilla :)

Pelin edetessä kanttiinin tarjoilija toi yllättäen Annalle tuoreen appelsiinimehun ja ilmoitti, että vastakkaisessa pöydässä oleva tyttö (paikallinen) oli halunnut sen Annalle tarjota. Tämäkös oli meistä suomalaisista outo, vaikkakin mukava, ele! Anna kävi pelin jälkeen kiittämässä Zy:tä (joka paljastui tytön nimeksi) ja jutteli tälle tovin. Pöytään palatessaan me muut tietenkin tenttasimme koko keskustelun kulun, uteliaita kun olimme.

Zy oli nähnyt Annan jo aamulla, ja kun hän lounaalle saapuessaan oli jälleen nähnyt Annan, päätti hän tarjota tälle mehun. Näin siksi, että… Niin, olisi mukava tietää, mutta Anna ei kuulemma saanut lopusta enää selvää. Hän toivoo kuitenkin vakaasti, että Zy ei maininnut sanaa "kohtalo" :)


---

Pitkän pelituokiomme jälkeen oli edessä uusi workshop: Palm leaf ornaments. Balilaiset naiset valmistavat palmunlehdistä erilaisia koristeita, joita käytetään pääasiassa uhrilahjoina erilaisissa seremonioissa - niin pienissä kuin suurissakin - mutta myös juhlien koristeina. Koristeiden valmistaminen oli itse asiassa yksinkertaisempaa kuin miltä valmiit koristeet loppujen lopuksi näyttivät :) Askartelusta teki hauskempaa se, että opettajinamme toimivat paikalliset opiskelijat.


---

Tänään meillä oli ekskursio Tabananissa sijaitsevaan Subak -museoon. Subak on Bahasa Indonesian kieltä, ja se tarkoittaa riisiviljelmissä käytettävää veden säännöstelyjärjestelmää. Museosta löytyi jos jonkinnäköisiä työkaluja, valokuvia ja pienoismalleja.

Museosta kotiuduttuamme alkoi ahkera Bahasa Indonesian pänttääminen, sillä huomenna meillä on aiheesta harjoituskoe. Varsinaiset välikokeet ovat ensiviikolla, mutta suurempaa stressiä emme niistä ota. Suurin osa nimittäin on niin sanottuja "open book" -kokeita, eli saamme pitää kokeessa muistiinpanot esillä. Ainoastaan kielen koe vaatii opettelua.


---

Huomenna luentojen jälkeen suuntaamme vihdoin kohti Lovinaa, sillä viime viikon matkasuunnitelmat vaihtuivat ystäviemme syntymäpäiväjuhliin. Toivottavasti huomenna ei tule mitään yllätyksiä vastaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti