keskiviikko 25. elokuuta 2010

Viikon kuulumisia

No niin, ensimmäinen viikko Balilla alkaa pikkuhiljaa olla pulkassa. Päivien kuluessa naapuruston pikkutiet ovat tulleet tutuiksi ja skootterilla ajo on jo hiukan varmempaa. Täysin ilman vastoinkäymisiä emme ole kuitenkaan selvinneet: yhtenä päivänä Anssin skootterista vuosi bensat jaloille ja seuraavana Annan skootterin startti, vilkku sekä jarruvalot lakkasivat toimimasta. Molemmista laitoimme heti viestin Ketutille, skootterivuokraajallemme, ja ei aikaakaan kun joku oli noutamassa menopelejä huoltoon tuhansien anteeksipyytelyjen saattelemana. Molemmat skootterit saimme toimivina takaisin heti seuraavana päivänä niiden noudosta :)

Koska emme vielä mielellämme ahtaudu skoottereilla vilkkaimmille teille, olemme käyneet taksilla lähialueen parissa isommassa ostoskeskuksessa. Discovery Mall Kutalla oli valtava, tosin ei palvellut ihan meidän tarpeitamme. Se sisälsi lukuisia kauppoja ja jopa merkkiliikkeitä, mutta hintataso (kiinteä) oli myös sen mukainen. Niinpä päädyimme kiertelemään sen ympärillä sijaitsevia katukauppoja, joista sai tingittyä ostokset paljon halvemmalla. Carrefour -ostoskeskus Sunset roadilla oli enemmän meidän makuumme, sillä hinnat olivat halvemmat ja valikoima mieluisampi. Lisäksi löysimme sieltä kauan metsästämämme uimapatjat! Voitteko uskoa, että tällaisessa turistipaikassa oli vaikeuksia löytää sellaisia?

Koko viikon ajan elämä Balilla on ollut erittäin leppoisaa. Olemme nukkuneet joka aamu noin kymmeneen ja viettäneet päivän vuoroin altaalla ja vuoroin terassilla. Illan hämärtyessä olemme pikkuhiljaa alkaneet etsiä ruokapaikkaa. Tähän rytmiin tottuneena olimme melko väsyneitä tänään, kun heräsimme aamu seitsemältä ja lähdimme etsimään reittiä Udayana Universitylle. Varhainen ajankohta oli välttämätön, sillä halusimme tietää, miten isot ruuhkat meitä on vastassa lukukauden alkaessa. Välillä liikenne näyttikin aika hurjalta: äiti olisi kuluttanut kenkänsä puhki ja äänensä käheäksi "jarruttaessaan" ja kiljuessaan, mikäli olisi kyydissä istunut :) Ja kaikkiin niihin "Varo, tuossa takana/sivulla/edessä/joka puolella on skootteri/auto" -huutoihin vastaus olisi (yllätys yllätys) ollut "Joo, mä näen."

Matkaan kului loppujen lopuksi noin 30 minuuttia, sillä ajoimme melko varovasti ja yliopiston lähellä käännyimme kerran harhaan. Veikkaan, että reittiin ja liikenteeseen tottuessa pääsemme perille noin 20 minuutissa. Suunnittelimme, että alustavasti lähdemme yliopistolle aina tuntia ennen luentojen alkua ja päivien kuluessa sitten sovitamme aikataulua sen mukaiseksi, mikä tuntuu sopivimmalta. Mitenköhän noihin varhaisiin aamuihin muka pitäisi tottua?! Jää nähtäväksi... 8)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti