lauantai 30. huhtikuuta 2011

Places to see before you die

No niin, kuten tuossa joskus mainitsinkin, on vaikea keksiä paikkoja, joissa en koskaan haluaisi käydä. Yhtenä päivänä näen elokuvan, joka sijoittuu paikkaan X ja tahdon käydä siellä. Seuraavana päivänä ystäväni palaa paikasta Y, ja totean haluavani käydä siellä myös. Samana iltana bongaan netistä mainoksen paikasta Z, ja haluan varata matkan sinne jne jne. Yritän nyt kuitenkin listata tähän sellaisia reissukohteita, jotka ovat viimeaikoina eniten pyörineet mielessäni.


1. Amsterdam


Vanhempani kävivät hiljattain kyseisessä paikassa (äitini jo toista kertaa), ja värikkäät rakennukset, polkupyörien määrä ja Space Caket houkuttelevat ;)


2. Venetsia


Pitäähän siellä käydä ennen kuin se uppoaa! Vai uppoaako?


3. Riika


Hmm.. muistuttaa kovasti Tallinnaa… Mutta täällä on kuulemma paljon hienoja kenkiä! Ja tänne pääsee vielä edullisesti. Riika olisi siis hyvä valinta porukkareissulle, jota ollaan suunniteltu Anssin, Siljan ja Tomin kanssa.


4. Alaska


Eikä tule mieleen mitään tiettyä kaupunkia.. itse asiassa en ole edes ottanut kyseisestä paikasta juurikaan selvää, mutta jonkinlainen luonnonläheinen (tietyissä rajoissa!) ja maisemarikas reissu kiinnostaisi.


5. Peru


Machu Picchu! Ja noin yleensäkin…


6. Rio de Janeiro


Tarvitseeko tätä edes perustella?


Yleisesti ottaen tykkään kohteista, joissa voidaan yhdistää kaupunki- ja rantaloma. Rakastan aurinkoa ja viihdyn kernaasti vaikka kokonaisen päivän rannalla hyvää kirjaa lukien tai musiikkia kuunnellen - Ei sitä kuitenkaan jaksa tehdä viikon jokaisena päivänä.

Viisi kuukautta Balilla auttoi kiinnostumaan vaihtelun vuoksi enemmän kaupunkikohteista :) Katsotaan sitten, kun viimeisetkin rusketuksen rippeet häipyvät…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti