tiistai 13. lokakuuta 2009

Lääkärintodistus ja rokotukset - working on it!

Tänään aamulla kävin YTHS:llä lääkärintarkastuksessa ja alustavassa rokotusneuvonnassa. Rokotukset kannattaa hoitaa kuntoon ajoissa, sillä esimerkiksi Japanin aivokuumetta varten tarvitaan kaksi rokotusta päivinä 0 ja 28. Bongasin netistä hyvän sivun, jossa on hyvin tietoa rokotusaikatauluista:

Lääkärintodistuslomake oli tulostettavissa Asia Exchangen nettisivuilta, joten nappasin sen mukaan YTHS:lle mennessäni. Tarkastus oli melko nopeasti ohi ja aika pintapuolinen; lomakkeeseen täytettiin lähinnä perustietoja pituudesta ja painosta, laitettiin rasteja ruutuihin sekä todisteltiin, ettei hakija kärsi mielenterveysongelmista. Ainut suurempaa vaivaa tuottanut kohta oli veriryhmän ilmoittaminen, sillä en tiennyt entuudestaan, mikä oma ryhmäni on. Lääkäri kirjoitti lähetteen keskussairaalan laboratorioon veriryhmän määritystä varten. Lomakkeessa mainittiin myös keuhkokuvat, mutta ne eivät ole hakemuksen kannalta pakollisia. Veriryhmän selvittyä todistuksen pitäisi siis olla kaikin puolin kunnossa!

Mitä rokotuksiin tulee, tarkastuksen suorittanut lääkäri kirjoitti minulle reseptit B-hepatiittia (A minulla jo on) ja Japanin aivokuumetta varten. Menen parin viikon kuluttua ottamaan B-hepatiitin ensimmäisen rokotuksen (yhteensä 3) ja samalla suunnittelemme hoitajan kanssa tarkemman rokotusohjelman. Minusta on parempi jakaa rokotukset pidemmälle aikavälille, sillä ne tulevat maksamaan melko paljon. Lääkärin mukaan yksi Japanin aivokuume -rokote maksaa n. 128 €! Ja niitähän oli vielä kaksi.. AUTS! B-hepatiitin ensimmäinen rokote maksoi n. 34 €, pidetään peukkuja että loput kaksi maksavat saman verran tai vähemmän.


29.10.2009: Pientä päivitystä!

Löysimme linkin keskustelupalstalle, jossa joku sanoi uuden Japanin aivokuume-rokotteen hinnaksi 90e/rokote. -> Keskustelu (nimimerkki Mylis, 25.9.2009)

Ilmoittelen hintatietoa sitten keväämmällä, kun olen itse ottamassa rokotetta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti